God heeft een plan. Een plan met de de mensen op deze wereld, een plan met jou. Hoe meer ruimte ik aan Hem geef in mijn leven, hoe meer ik het merk. Hoe meer tijd en aandacht ik apart zet om Hem te zoeken, hoe meer ik Zijn leiding ontdek in mijn leven.

God zoekt
En dat werkt niet exclusief voor mij zo. Zo is dat voor iedereen die God zoekt. God wil de God zijn van Jakob en van Zacheüs. Van Rachab en van Ruth. ‘De Heer zoekt op de hele aarde naar mensen die Hem met hart en ziel dienen. Hen zal Hij krachtig helpen.’ 2 Kronieken 16:9

God wil ook door jou gezocht worden. Hij wil dat je in Hem bent en blijft en vrucht zult dragen. Hij wil dat het plan dat Hij voor jou heeft plaats gaat vinden. Want wanneer jij vrucht draagt zal dat effect hebben op de mensen om jou heen. Er zullen dan nog meer harten bereikt worden voor Hem. Nog meer mensen die Hij voor eeuwig zal kunnen redden.

God strijdt om jouw hart
Daar is het Hem om te doen. Hij strijdt om jouw hart. En daarom zijn de processen waar we doorheen gaan ook lang niet altijd makkelijk. Er is strijd. Strijd is een teken dat God een plan heeft. Daarom is er tegenwerking.

Er is een tegenstander die Gods plannen tegen wil werken. Een tegenstander die wil roven en vernietigen. Hij wil moeilijke situaties gebruiken om een verkeerd beeld van God te creëren, zodat er twijfel en teleurstelling ontstaat bij jou.

Maar trap er niet in. Strijd is een teken dat God een plan heeft. Stop niet midden in een proces en geef niet op. Als het moeilijk wordt ben je er misschien al bijna. God gebruikt de moeilijke situatie juist om je een diepere openbaring van Hemzelf te geven.

Overgave
Geef je maar over aan dat proces en Gods leiding midden in de strijd. Want Hij laat je nooit alleen en weet wat Hij doet. Hij is het waard om ruimte voor te maken, om door jou gezocht te worden. Te midden van de strijd is Hij jouw veiligste plek. Hij wil jouw vesting zijn, jouw schuilplaats.

Met Hem zal je uiteindelijk als overwinnaar uit de strijd tevoorschijn komen. Wil je meer tips om je verbonden te voelen met God midden in jouw strijd? Download dan mijn e-book. 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *