Jouw gebeden worden niet vergeten!

Na een heerlijke sneeuw en schaatsweek, is het nu aan het dooien. En als ik de weersvoorspellingen mag geloven wordt het komend weekend zelfs al lenteweer. Heerlijk!

Liefde voor de lente.
Mijn liefde voor de lente ontstond in de meimaanden van mijn jeugd. Ik woonde als jong meisje in de pastorie in Den Ham omringt met een prachtige tuin met bomen vol bloesem wanneer het mei werd. Prachtig vond ik dat.

Diezelfde tuin was ook de plek waar ik als jong meisje al met God sprak. Lang was ik dat vergeten. Maar toen ik bijna 7 jaar geleden weer in Den Ham kwam wonen, herinnerde ik me een gesprek dat ik in de tuin van de pastorie gevoerd had met God.

Verhuizen.
Mijn ouders wilden gaan verhuizen. Mijn vader had een beroep gekregen als dominee voor een andere gemeente. En ik had er verdriet van. Verdriet om onze mooie tuin te moeten missen en de weilanden met koeien.

Dus ik vroeg als 9 jarige aan God of Hij alsjeblieft wilde zorgen dat we weer terug kwamen in Den Ham, bij de koeien. En daarna vergat ik dat ik het Hem gevraagd had.

Totdat mijn man en ik op zoek gingen naar een huis in de omgeving van Twente. We waren getrouwd en woonden in Raalte. Maar omdat ik zwanger was, waren we op zoek naar iets groters voor ons gezin.

Gebedsverhoring.
We keken in Vroomshoop, in Almelo en ook in Den Ham. In Den Ham vonden we ons huis. En ineens wist ik het weer! God had mijn gebed verhoord! Niet op de manier zoals ik bedacht had, maar ik was weer terug in Den Ham. Hij was het niet vergeten, maar had een veel beter plan.

De verhoring van mijn gebed dat ik vergeten was had ongeveer 22 jaar geduurd. Waarom vertel ik jou dit?

Om je te bemoedigen. Onderschat nooit jouw tijd met God. De dingen die je Hem voorlegt, vraagt en verteld. Soms zijn wij het al lang weer vergeten, maar God niet!

Stort je hart bij Hem uit.
Ik wil je aanmoedigen om je hele hart bij Hem uit te storten. Zoals in psalm 62 vers 9 staat; ‘Vertrouw op Hem te allen tijde, volk; stort uw hart uit voor Zijn aangezicht. God is voor ons een toevlucht.’

Mooi he?

Wil je mijn 10 tips die je helpen om meer van Gods nabijheid te ervaren in jouw leven? Dan kun je hieronder mijn e-book downloaden.

10 waardevolle tips