Vanmorgen wandelde ik langs dit weiland met jong en fris gras. Afgebakend door paaltjes, maar het draad ertussen miste.

Toen ik verder liep zag ik voor me hoe het jonge gras ineens overwoekerd werd door distels en onkruid. 

Draden spannen
Alhoewel in het natuurlijke een draad het onkruid natuurlijk niet tegen kan houden, kreeg ik wel de indruk dat het belangrijk was om in geestelijk opzicht draden te spannen.

Het moment in je leven waarop je echt tot bekering komt en ervoor kiest om Jezus te volgen, kan een moment zijn waarop je vol vuur en passie afstand doet van dingen in je leven waarvan je ontdekt dat ze tussen jou en Jezus in staan. 

Ik herinner me nog dat er bij mij allerlei boeken en cd’s de prullenbak in gingen, want ik kon naar mijn idee ook niet andere mensen blij gaan maken met mijn rotzooi.

Liefde voor Jezus
En ik deed het met liefde! Ik bracht duidelijke grenzen aan om zo dicht mogelijk bij Jezus te zijn. Ik timmerde paaltjes in de grond en bracht draad aan om duidelijk te maken dat ik niets liever wilde dan bij Jezus in de grazige wei te zijn.

Maar gaande weg gebeurde er iets met die eerste vurige liefde voor Jezus en kneep ik ook wel eens een oogje toe. Er verdween wel eens een stukje draad. De paaltjes markeerden de plek nog, maar toch ging ik er wel eens voorbij.

Nou wil ik geen pleidooi houden om weer onder de wet te leven. Wanneer ik het over grenzen aanbrengen heb, heb ik het over de keuze om iedere keer opnieuw voor Jezus te kiezen en niet lauw te worden.

Focus op pijn
De gemarkeerde plekken waar paaltjes staan, herinneren ons eraan om bijvoorbeeld niet te roddelen. Maar wanneer we in ons hart getroffen worden kunnen we vanuit pijn toch kiezen om voorbij het paaltje te lopen en kwaad te spreken over de ander. 

Het draad is weg, doordat we focussen op onze pijn en niet op Jezus. We zien de markering om niet te roddelen, maar lopen gemakkelijk door. 

Terug naar de eerste liefde
Het spannen van draden gebeurt dus niet vanuit jezelf. Dat lukt niet, dat gaat niet. Het gebeurt wanneer je terug gaat naar jouw eerste liefde voor Jezus. 

Overstromend van Zijn liefde voel je de pijn wel die jou wordt aangedaan. Maar het is de liefde en het vuur voor Jezus in jou, die je  helpt de juiste keuzes te maken. 

Daarom kniel ik ook vandaag opnieuw voor Jezus en bid voor hernieuwde liefde, aangewakkerd door de Heilige Geest. Kom je naast me zitten? 

‘Maar dit heb ik tegen jullie: jullie hebben de liefde van weleer opgegeven. Bedenk van welke hoogte jullie gevallen zijn. Breek met het leven dat jullie nu leiden en doe weer als vroeger.’ Openbaring 2 vers 4 en 5. 

Gratis wandelsessie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *