Dichter bij God

God is in de natuur te vinden.

Wanneer ik in de natuur rondloop, dan kan ik er niet onderuit. Met aandacht ontdek ik telkens weer nieuwe schatten. Een bloemsoort die ik nog niet eerder heb ontdekt, of zoals gister een prachtige salamander die net voor mijn voeten  het water weer in glipt.

Een plaatje!
Pas nog waren we tijdens het wandelen zo diep in gesprek dat het ons niet opviel dat we niet alleen een boom tegemoet liepen, maar ook een aantal koeien die daar de schaduw van de boom hadden opgezocht. Ineens stonden we oog in oog met een paar koddige koeien. Fantastisch! Ze stonden er in de schaduw te genieten vlak naast de verfrissing van een rivier. Een plaatje was het!

Voor mij is het op die momenten zo duidelijk. Hier moet wel een Schepper achter zitten. Dit is niet zomaar ontstaan. Hier is over nagedacht. En midden in de natuur raak ik dan weer vol ontzag van mijn Maker.

Het is niet zo dat dit meteen de eerste minuten van mijn wandelingen al gebeurt. Nee, ik heb soms even tijd nodig. Tijd om weer tot rust te komen en mijn hart en zintuigen te openen. Om de drukte van de dag van me af te laten glijden en mijn aandacht te richten op wat ik zie, hoor, ruik en voel.

Zet je zintuigen open!
De natuur vraagt je om al je zintuigen open te zetten. En de indrukken die jouw zintuigen in de natuur op doen zijn afwisselend zacht, mooi, rustgevend, ontzagwekkend, verfrissend en een verademing. En vaak is het precies wat jij op dat moment nodig hebt, omdat God weet wat jij nodig hebt. Dus open je zintuigen en ontvang van Hem!

Elke seizoen brengt weer iets anders met zich mee. Maar altijd vind je er God. God die zich openbaart in Zijn schepping. En wanneer dat weer tot je doordringt, raak je vol ontzag voor jouw Schepper. Hij die altijd bij je is en voor je zorgt. Dat besef helpt je om je zorgen van je af te laten glijden.

Videoserie ‘dichter bij God’
In deel 3 van mijn videoserie ‘dichter bij God’ heb ik het ook over waarom de natuur je helpt om God dichter bij te ervaren. Je kijkt de video hier: Vind God in de natuur

 

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

    Plaats een Reactie

    Meepraten?
    Draag gerust bij!

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.