koekoek stem

God geeft jou een eigen geluid.

Het kan een uitdaging zijn om dicht bij God te leven. Maar als we dan de slag te pakken krijgen, dan wordt ons verlangen naar Hem groter. Dan smaakt het naar meer en dan willen we niets liever dan tijd met Hem doorbrengen.

Geliefd
Vanuit die tijd met Hem ontdek je wie God is en wie jij bent. Je ontdekt wie je bent in Hem en hoe Hij je heeft bedoeld. Je begint te ervaren en te geloven dat je echt geliefd bent en waardevol en dat Hij je gemaakt heeft met een doel. Ja Hij heeft je zelfs gemaakt met een eigen geluid! Een geluid dat niemand anders heeft gekregen en met dat eigen geluid heb je wat te brengen in deze wereld.

Dus vol goede moed ga je op pad. Je voelt je vol vertrouwen omdat je weet dat je geliefd bent. En de liefde die jij van God ontvangen hebt die deel je uit, via het geluid dat God aan jou heeft gegeven. De klank van je stem, de woorden die Hij aan je geeft… Het zegent mensen.

Tegengeluid
Totdat daar ineens een tegengeluid is. Een geluid van een ander die dwars door je heen praat. Die jouw geluid lijkt te overstemmen, of overschreeuwt. Je schrikt ervan en stopt met spreken. Je stopt jouw geluid weg.

Ineens is het geliefde gevoel ook weg. Je voelt je helemaal niet meer zo waardevol. Het gevoel kan je bekruipen dat er iets mis met jou is, dat je er niet mag zijn en dat jij die ruimte helemaal niet in mag nemen!!

Misschien herken je het wel. Ik heb nog steeds zo nu en dan zulke momenten. Ineens lijkt alles te zijn geroofd en raak ik timide. Allerlei leugens lijken ineens weer op te duiken. Leugens over wie ik zou zijn. Geen waarheden die God over mij spreekt.

Gelukkig herken ik het steeds sneller en weet ik wat de beste remedie daartegen is. Dat is waar het allemaal mee begon. Met mijn tijd met Hem. Dus gauw weer in mijn binnenkamer Hem ontmoeten.

Koekoek
Dus toen ik me deze dagen weer even uit het veld geslagen voelde, ging ik wandelen in de natuur en ontmoette Hem. En daar klonk het geluid van de koekoek! Maar ineens hoorde ik ook de kraai, met haar scherpe, harde geluid, ze ging er dwars doorheen. Maar de koekoek liet zich niet uit het veld slaan en bleef doorgaan met zingen.

Ik bedacht me dat ik ook een soort koekoek was. Met een heel eigen geluid. En dat God me aanmoedigde om te blijven zingen en me niet te laten intimideren door andere geluiden om me heen. En terwijl ik doorliep bleef de Koekoek doorgaan met haar warme geluid en de kraai liet zich ook nog een paar keer horen.

Totdat aan de andere kant nog een koekoek klonk. De andere koekoek kreeg bijval en de kraai werd stil. Ik heb haar niet meer gehoord.

Laat je horen!
Het bemoedigde mij en ik wil jou er vandaag ook mee bemoedigen. Ben je stil geworden? Hebben anderen jouw ruimte ingenomen? Heb jij je laten intimideren door de geluiden om jou heen?

God heeft jou een heel eigen geluid gegeven, een geluid om anderen te zegenen. Een geluid om Zijn waarheid in liefde te laten klinken. Jouw geluid doet er toe! Jouw geluid is misschien anders, maar het mag er zijn.

Laat jij je weer opnieuw horen?

'Mijn duif in de rotskloof, 
in de schuilhoek van de bergwand, 
laat mij uw gedaante zien, 
laat mij uw stem horen, 
want zoet is uw stem 
en uw gedaante is bekoorlijk. 
Hooglied 2:14.

Wil je stappen zetten om te ontdekken hoe je jouw band met Jezus kunt versterken om van daaruit jouw unieke geluid te gaan ontdekken en gebruiken? Dan is mijn traject ‘wandelend naar een sterke band met Jezus’ wat voor jou. 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.