Je dromen opgraven

Een paar jaar geleden ben ik begonnen met het opgraven van mijn dromen. Ik had een lange periode geleefd in een soort overlevingsstand. Er was van alles gebeurd. Er zou van alles verwerkt moeten worden. Maar het leven ging door en ik had het druk.

Sneeuw
Mijn herinneringen en emoties leken hoe langer hoe meer bedekt te worden onder een dik pak sneeuw. Koud en nat, maar ook zeker dempend. Dat hielp om de dagen door te komen. Maar ondertussen raakten ook mijn talenten en dromen bevroren en begraven. Pas toen ik tijd nam om echt te gaan verwerken kwam ik ze na lange tijd weer tegen.

Mijn dromen en talenten. Ze waren er nog. En ik begon ze te gebruiken midden in mijn verwerkingsproces. Gevoelens en gedachten werden gedichtjes, liedjes of een dans. Ze hielpen me om nog meer sneeuw weg te scheppen en om weer warm te worden van binnen.

Uitschreeuwen
Ze hielpen me ook om woede, verdriet en onmacht naar God uit te schreeuwen en te ontdekken dat Hij dat goed vond en dat Hij er voor me was. Dat ik niet alleen was in mijn dans en in mijn lied. Maar dat Hij mee danste en dat Hij nieuwe dansen en liedjes in mijn hart begon te leggen.

Liedjes vol van pijn werden liedjes vol hoop en blijdschap. God zelf had deze dromen en talenten aan mij gegeven met een doel. Allereerst hielp het mij om van binnen te genezen, maar ik ontdekte ook dat ik het door mag geven aan anderen en dat anderen er ook door bemoedigd worden.

Zo heeft God aan jou ook dromen en talenten gegeven. En midden in de storm of na moeilijke periodes kan het zo zijn dat er een laag stof overheen is gekomen. Of misschien wel een flink pak sneeuw net zoals bij mij het geval was. Je kunt het gevoel hebben dat je er niet meer bij kunt komen of er helemaal geen puf in hebben om er wat mee te gaan doen. Of misschien geloof je zelfs niet meer dat God jou dromen en talenten heeft gegeven, met een doel!

Graven
Dan wil ik jou aanmoedigen; begin te graven! Het zit er nog, het ligt in jou. God heeft goud in jou gelegd, met een doel. Vaak gaan we maar door met ons leven en zijn we eigenlijk aan het ‘overleven’, waardoor we helemaal niet in contact zijn met wat er in ons leeft. Zo lijken dromen uitgeblust, zinloos. Allerlei redenen kunnen ons tegen houden. We hebben geen tijd, of inspiratie, of geld…  

Maar God wil het weer bij jou naar boven halen. Waar werd je blij van als kind? Wat deed je graag? Wat is het waar je hart blij en enthousiast van werd? Het mag jou en jouw omgeving weer gaan zegenen. Je mag tijd nemen om je dromen en talenten op te graven en op te poetsen, tot ze weer schitteren in Zijn licht.

Zoek je een coach die jouw ondersteunt bij het verwerken van je verleden en het opgraven van dromen en talenten die God je heeft gegeven? Neem dan vrijblijvend contact met me op via [email protected]