Kracht voor elke dag.

Na een weekeind, komt er altijd weer een maandag. En na een zomervakantie begint er weer een nieuw seizoen.

Op zondag merk ik het altijd aan het ‘heimwee-achtige’ gevoel wat zich aan me opdringt. De maandag nadert. En de laatste week van de zomervakantie heb ik dat ook, in een nog iets sterkere vorm. Het afscheid dat nadert. Afscheid van de vrijheid, het niks ‘hoeven’. Afscheid van het geen wekker hoeven zetten, en de hele dag door mijn man en kinderen om me heen hebben en samen dingen ondernemen.

Spanning en gretigheid
Maar het is niet alleen heimwee om het afscheid nemen. Ik bespeur ook een zekere spanning voor dingen die gaan komen waar ik tegen op zie. En daarnaast juist een gretigheid om weer aan de slag te gaan met de dingen die ik graag doe. De mate van spanning en van gretigheid is elk jaar weer anders. Afhankelijk van wat er voor de komende tijd op het menu staat.

Sommige jaren was de spanning ondragelijk en zou ik willen dat de vakantie nog zou voortduren. Ken je dat? Dat je bang bent voor wat gaat komen? Dat je de uitkomst niet weet van wat je te wachten staat en dat je je er erge zorgen om maakt? Dat je eigenlijk moedeloos bent en niet klaar om het nieuwe seizoen te beginnen?

Te zwaar om te dragen
Misschien zit je juist nu wel in zo’n periode dat je er als een berg tegenop ziet en dat je het gevoel hebt dat wat er voor dit seizoen op je bordje ligt te zwaar is om te dragen. Dan schrijf ik deze blog voor jou om je te bemoedigen. Want ik heb ontdekt dat er een Bron is, waar je kracht ontvangt voor elke dag. Maak je geen zorgen maar ontvang kracht voor elke dag!

Drink bij Hem als je dorst hebt
Gister was het voor mij de eerste dag van het nieuwe seizoen. Ik had de kinderen voor de eerste keer weer naar school gebracht en besloot mijn week met God te beginnen door met Hem te gaan wandelen. En ik dankte Hem voor dit nieuwe seizoen, en de natuur en de dag. Maar ik legde Hem ook al mijn uitdagingen en zorgen voor. Daarna werd ik stil en luisterde.

Het eerste dat ik zag was dit kleine vijvertje op de foto hierboven. De hemel werd in het water weerspiegelt en de tekst uit Johannes 4;13 en 14 kwam in me naar boven.

‘Wie van het water uit deze put drinkt, krijgt weer dorst. Maar wie van het water drinkt dat Ik hem geef zal nooit meer dorst krijgen. Dat water zal in hem als een fontein worden, waaruit eeuwig leven voortkomt.’ 

‘Heer wat bedoeld U daarmee te zeggen?’ vroeg ik. En het viel me weer op dat de lucht en de wolken zo duidelijk weerspiegelt waren in het water van het vijvertje. ‘Als je bij Mij drinkt, drink je hemels water, en zal de hemel weerspiegelt zijn in jou. Je zult genoeg hebben voor elke dag.’

Elke dag genoeg
Wauw wat een mooie gedachte. Maar meteen erop bekroop mij weer de twijfel. Genoeg voor elke dag? Het voelt vaak zo beperkt. Te weinig uren in een dag. Te weinig energie voor een dag. Dus ik vroeg weer; ‘Hoe dan Heer? Hoe wordt ik niet moe van alles. Nu voel ik me zo dichtbij U, maar hoe zal dat straks zijn op een moeilijk moment?’ En nog een Bijbeltekst kwam in me op;

‘Maak u geen zorgen voor de dag van morgen. Ook morgen zal God u weer geven wat u nodig hebt. Elke dag heeft al genoeg aan zijn eigen problemen.’ Matheus 6:34

Dwelling in His presence
Aah, ja ik denk dus alweer te ver vooruit. Het is goed om plannen te maken voor een nieuw seizoen, maar het is niet nodig om je zorgen te maken over dat nieuwe seizoen. De sleutel ligt in het voortdurend leren leven in Zijn tegenwoordigheid. Hij is altijd bij je, en we mogen leren om ons daar telkens bewust van te zijn en voortdurend bij Hem te drinken. In plaats van zorgen maken, mag je er je prioriteit van maken om voortdurend in Zijn aanwezigheid te verblijven. Laten we  daar onze energie maar in steken.

Wit vlindertje
Dan dartelen we schoon en vrij als een wit vlindertje, het nieuwe seizoen in. Zie je haar op de foto? Wat er ook op je pad komt dit seizoen. Zorg dat je elke dag kracht ontvangt uit van God. Hij wil het je geven.

Wil je dit seizoen actief aan de slag met het zoeken van zijn tegenwoordigheid? Doe dan mee met de Psalm 23 Challenge en meld je hier aan:
Psalm 23 Challenge

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] je wel dat je het allemaal zou moeten aan kunnen, omdat er toch staat geschreven dat je alles kan, door Christus die jou er de kracht voor geeft? Soms vergeten we dan wel eens dat het nodig is om aan de voeten van Jezus te zitten als […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *