God ontmoeten in jouw hart!

Hoeveel aandacht besteed jij aan je uiterlijk? Het kan per persoon heel erg verschillen, maar in onze westerse wereld besteden we er gemiddeld best wel wat aandacht aan.

Hoe ziet jouw hart eruit?
Regelmatig naar de kapper, misschien wel de schoonheidsspecialist, nagelstylist, een lekker geurtje, een mooi kleurtje in de winter door de zonnebank, make up, nieuwe kleren met kerst…. Eh…. God wil jou ontmoeten in jouw hart. Hoe ziet jouw hart er eigenlijk uit?

De buitenkant, hoe we overkomen, dat kunnen we belangrijk vinden. En dat mag natuurlijk ook best. Ik kan ontzettend genieten wanneer ik een nieuwe outfit heb, of net naar de kapper geweest ben en mijn haar weer goed zit.

Maar hoe staat het met onze binnenkant? Hoe staat het met jouw hart? De buitenkant zegt niet altijd direct wat over jouw binnenkant. Al kan de buitenkant wel uitstralen wat er van binnen leeft.

Mag God binnenkomen?
God wil jou daar ontmoeten. Hij wil  Zijn woorden op jouw hart schrijven. Laat je Hem binnen?

Jouw hart is voor God ontzettend kostbaar. Hij heeft het leven van Zijn Zoon ervoor over gehad. Als wij zoveel aandacht besteden aan ons uiterlijk, dan mogen we nog meer aandacht besteden aan ons innerlijk. Omdat het zo kostbaar is. Omdat de bron van leven er te vinden is.

´Waak over je hart beter dan andere dingen. Want in je hart is de bron van het leven.´ (Spreuken 4: 23 uit de BB)

God wil jou daar ontmoeten. Hij is op zoek naar jouw hart. Dat was waarom Hij David uitkoos. David werd tot koning gezalfd omdat hij een man was naar Gods hart. David was geen man zonder zonde, maar wel een man naar Gods hart.

Hoe ging David dan om met zijn hart? Zijn hart was oprecht. Hij speelde geen verstoppertje en deed zich niet anders voor. Hij legde zijn diepste gedachten en gevoelens keer op keer bij God neer en wilde daarin van God horen. Hij had een hart dat God zocht en op Hem gericht was. Ook wanneer hij de mist inging, legde hij dit voor God neer en was daar transparant over. Hij betrok God bij de puinhoop die hij maakte. Op die manier waakte hij over zijn eigen hart.

Ben jij een vrouw naar Gods hart?
Hoe is het met jouw hart? Ken je het en ben je bewust van welke drijfveren er ten diepste in jouw hart leven? Of ben je iemand die drukker is met de buitenkant en niet zo goed weet wat je aan moet met jouw eigen binnenwereld? Komt jouw buitenkant overeen met jouw binnenkant?

Jouw hart is de plek waar God je wil ontmoeten. Hij wil betrokken worden bij jouw hart. Er zijn zoveel verborgen kamers dat je zelf niet altijd weet wat jouw hart nodig heeft. Maar het mooie is, dat wanneer God in jouw hart woont, de Heilige Geest jou precies kan aanwijzen wat er nodig is in jouw hart.

Bid je met mij een gebed mee vanuit psalm 139 vers 14?

´God, ik wil dat U alles van me weet. Kijk in mijn hart, onderzoek mijn gedachten. Zeg het me als ik iets verkeerds doe, en help me om weer te leven zoals U het wil.´

Je hart bewaak je door:
1. de stormen van je leven te verwerken. Spreek erover met God, doorvoel het en zoek hulp wanneer je dit nodig hebt.

2. te vergeven en los te laten. Geef het over aan God. Hij is een rechtvaardig Rechter en een liefdevolle Vader en Trooster, jij hoeft wat jou is aangedaan of overkomen niet te blijven dragen.

3. door bewust te kiezen om je aandacht te besteden aan alles wat waar, edel, rechtvaardig, zuiver, lieflijk, eervol en deugdzaam is en lof verdient. (Fil. 4:8)

4. door Zijn woorden te lezen, te overdenken, en in je hart te laten schrijven door Hem.

5. door je oog te richten op Jezus.

 

Wil je meer tijd vrijmaken om God te ontmoeten in jouw hart? Meld je dan aan voor de gratis Psalm 23 Challenge.