hooggevoelig

Ben jij een cactus?

Een vriendin van mij (Kreadien) maakt ontzettend leuke oorbellen. En toen ik 2 cactussen om in je oren te hangen op haar tijdlijn voorbij zag komen, zei ik prompt tegen haar; Die zijn voor mij!” Ze doen me namelijk denken aan de prikkelbaarheid van verwonde vrouwen die eigenlijk hooggevoelig zijn. Hooggevoeligheid is een gave van God.

Genezende krachten
Cactussen intrigeren me al langer. Hun prikkelende karakter doet niet vermoeden dat er van binnen een zekere zachtheid schuilgaat, die echt wat te bieden heeft. Hoewel het sap van een cactus giftig kan zijn, kan een cactus ook helpen bij het versnellen van wondgenezing en dan met name brandwonden. Je moet ze dus zeker niet eten en de prikkels die cactussen hebben beschermen ons daar ook voor. Maar het is wel een onderzoekje waard om te ontdekken waar je de genezende krachten van een cactus wel zou kunnen inzetten.

De gave van het diepe voelen en meevoelen
Ik hou van cactussen omdat ze me doen denken aan mensen die hun stekels opzetten, maar eigenlijk diep van binnen een zacht en gevoelig hart hebben. Ze zijn verwond door het leven, waardoor ze met hun prikkels anderen liever op een afstand houden, maar als je ze leert kennen hebben ze heel wat te bieden. Hun diepe gevoelsleven maakt aan de ene kant dat het leven er diep ingehakt heeft bij ze, maar aan de andere kant is het een gave waarmee ze met anderen kunnen meevoelen.

Hooggevoeligheid is een gave van God
God heeft de cactus zo gemaakt. En als jij je hierin herkent; God heeft jou zo gemaakt. God heeft jou de gave van hooggevoeligheid gegeven. De gave van het diepe voelen en meevoelen. Wanneer een cactus te weinig water krijgt, komt het in de overlevingsstand het gaat het juist bloeien. En ook bij jou kan God juist de periode waarin je meer hebt moeten overleven dan je hebt kunnen leven, gebruiken voor een prachtige bloei in je leven.

Goud om uit te delen
Afhankelijk van hoe je omgaat met de wonden die je hebt opgelopen in het leven zal jouw binnenkant giftig zijn, of juist genezing brengen. Want neem je verantwoording voor de pijn en het verdriet? Verzorg je de wonden en laat jij ze verzorgen door de Geneesheer? Dan zullen jouw wonden anderen genezing gaan brengen. Je littekens zullen glinsteren als goud omdat het je wijsheid heeft gebracht.

Maar verwaarloos jij de wonden die je hebt opgelopen? Dan krijgt bitterheid kans om wortel te schieten. Je hebt dan geen genezing om uit te delen aan anderen, maar anderen zullen zich juist aan je bezeren.

Blijf dus niet rondlopen met pijn en verdriet lieve cactus. Je binnenkant is zo waardevol, en Zijn genezing zal het veranderen in goud om uit te delen.

 

Kun je wel wat ondersteuning gebruiken in jouw verwerkingsproces? Neem dan contact met me op voor een gratis wandelsessie, om te ontdekken hoe ik je kan helpen.