roeping

Wandelen met Jezus is wandelen in je roeping.

Heel veel mensen vragen zich af wat nu eigenlijk hun roeping is (misschien jij ook wel) en willen dit heel graag ontdekken. Maar hoe krampachtiger je gaat zoeken, hoe moeilijker het misschien wel wordt om het te vinden. 

Voor mij kwam er rust, toen ik besefte dat Jezus zelf mijn roeping is. Elke dag kan ik wandelen in mijn roeping, als ik in Hem ben. En elke dag met Hem kan ik een stukje meer openbaring ontvangen over waar Hij me in de toekomst nog meer voor roept.

Natuurlijk mag je dromen en verlangens hebben. En God zelf geeft ze ook, maar ook nu al, op dit moment heeft Hij werken voor jou voorbereid om in te wandelen.

Lees maar wat er staan in Efeziërs 2 vers 10;
‘Want wij zijn Zijn maaksel, geschapen in Christus Jezus om goede werken te doen, die God van tevoren bereid heeft, opdat wij daarin zouden wandelen.’

Wat Hij ons vandaag te doen geeft, mogen we voor Hem doen, vanuit onze verbinding met Hem. Vanuit onze liefde voor Hem.

‘Doe alles wat je doet, zo goed mogelijk. Doe alsof je voor Christus werkt, en niet voor mensen. Want Christus is je echte meester. Als jullie je zo gedragen, dan zullen jullie als beloning door hem gered worden. Dat is zeker!’ Colossenzen 3:23-24

En soms hebben we daar een beetje steun of hulp bij nodig. Je kunt vastlopen, omdat je gewoonweg niet weet hoe te beginnen om echt MET Jezus te wandelen. Je wilt wel, maar hoe doe je dat?

Of je ontdekt – zoals ik – dat God van je vraagt een coachbedrijf te starten, maar je hebt niet geleerd hoe je een goede ondernemer kunt zijn.

Soms kan God dan mensen op je pad plaatsen om je verder te helpen, met de droom die Hij in je hart plant. Maar zie je ze ook en sta je ervoor open? Zet je de stap om het aan te gaan?

Ik was al een tijdje bezig toen God mijn oog liet vallen op een online programma bij Henri Cooiman. Hij bood aan me te helpen met het opzetten van een online coachprogramma. En soms heb je dan even een knipoogje nodig van God om de stap te zetten.

Ookal coachte Henri Cooiman vanuit Zweden… Zijn schoonouders bleken tegenover ons te wonen in de straat. Die mensen waren me al eerder opgevallen, omdat ik (als domineesdochter) het toch wel bijzonder vond dat God nou net een domineesechtpaar onze straat in had gebracht.

Maar nu bleek mijn businesscoach Henri Cooiman ook nog eens getrouwd te zijn met een domineesdochter waarvan de ouders mijn buren waren. Hoe bijzonder! En geholpen heeft hij me!

God geeft niet altijd zoveel knipoogjes, en soms hebben we er ook geen oog voor en zien we ze niet. Maar echt, je mag in beweging komen om samen met God stappen te zetten jouw roeping in. Gaande weg stuurt Hij je wel bij!

Ik bid dat Hij je vandaag mag laten zien waarvoor Hij jou vandaag roept. Wat heeft Hij vandaag voor jou voorbereid?

Wil je het interview kijken waarin Henri Cooiman mij interviewt over ondernemen met God? Je kijkt het hier!