Kom uit je bubbel en ontdek je richting.

Er zijn periodes geweest in mijn leven, dat ik in een soort bubbel zat. Een bubbel van mijn eigen huisje, boompje en beestje. Dat was wel even genoeg. Ik had wel even genoeg te verwerken gehad en genoeg op mijn bordje. Ik keek even niet verder dan mijn eigen wereldje.

En kort voordat ik startte met de Steunpijler had ik ook even zo’n moment. Er kwam een vrouw op mijn pad, die in moeilijkheden zat. Zoals wel vaker gebeurde. Iedere keer wanneer dat gebeurde, wist ik dat het van God kwam. Ook wist ik dat er ooit een moment zou komen dat ik weer serieus aan de slag zou gaan als coach.

Jona
Maar toen deze vrouw op mijn pad kwam, zat ik dus even in mijn bubbelmomentje. En ik zei tegen God; ‘Nu even niet hoor, ik heb wel even genoeg op mijn bordje.’ Ik voelde me een beetje als Jona die niet naar Nineve wilde.

Diezelfde week kwam ik met een ander groepje vrouwen bij elkaar om te bidden. Toen begon een van deze vrouwen voor mij te bidden. Ze bad ongeveer deze woorden; ‘Sjoertje, als er nou mensen naar je toekomen voor hulp, denk dan niet; nu even niet, ik heb wel even genoeg op mijn bordje. Maar denk eraan dat je een zuil bent, omdat jij op God je vertrouwen stelt. Hij is je kracht.’

Aan de slag
Ik was verbaasd en geraakt. En gek genoeg wist ik ook meteen dat het moment gekomen was om weer te gaan coachen, ook al had ik me voorgenomen nog even te genieten van de rust nu alle 3 de kinderen naar school gingen.

Dus ja, die zuil, daar begon het. Of waren het die vrouwen die God de afgelopen jaren op mijn pad bracht en die ik mocht steunen, terwijl ze me eraan herinnerden dat ik nog steeds een coach was?

Steunzool
Het bedenken van een naam, dat was even puzzelen. Die zuil en dat steunen, daar kon ik misschien wat mee? Maar onze dochter zei al gauw nogal kordaat dat Steunzuil echt niet kon, dat leek te veel op steunzool. Groot gelijk natuurlijk!

Dus het werd dan toch uiteindelijk de Steunpijler. Een steunpijler draagt en steunt, net als een zuil. En daarnaast zit er ook nog het woord ‘pijl’ in. Een pijl op weg naar haar doel. Een pijl die in beweging mag komen en zich door God mag laten richten.

Wees een pijl in Zijn boog
Zit jij ook wel eens in jouw bubbel en heb je ook eigenlijk wel genoeg op je bordje? Weet dan dat het heel erg kan helpen om kracht en steun te zoeken bij God. Maar dat het daarnaast ook belangrijk is om richting te zoeken bij Hem en in beweging te komen. Met welk doel heeft Hij jou gemaakt? Wil jij een pijl in Zijn boog zijn?

Ik heb gemerkt dat uit je bubbel komen je eigen last kan verlichten. Je richten op de ander, geven en liefhebben verrijkt je leven en geeft nieuwe vreugde. Daardoor voelt jouw eigen last veel lichter en makkelijker te dragen.

Mag ik jou helpen om te ontdekken met welk doel God jou heeft gemaakt? Meld je dan aan voor een gratis wandelsessie.

 

 

2 antwoorden
 1. Ingrid de Weijer
  Ingrid de Weijer zegt:

  Wat mooi, wat herkenbaar. Op dit moment gebeurd bij mij iets in dezelfde strekking. Alles staat op losse peilers, alles wankelt, om ons heen en in mijzelf. Hierin ervaar ik ook heel sterk dat God vraagt dat ik meer en meer mezelf mag worden en me mag openstellen voor andere vrouwen. Maar ook moet ik aan de slag gaan met mijn toekomst, Gods toekomst voor mij. Met m’n diploma en qualificaties voel ik me niet meer thuis waarin eerder mijn hart lag. Mijn grote vraag op dit moment: God wat is Uw plan voor mij en de mensen om mij heen?
  Als jij hierin iets voor mij wilt betekenen, hartelijk bedankt!
  Met vriendelijke groet,
  Ingrid

  Beantwoorden
  • desteunpijler
   desteunpijler zegt:

   Dag Ingrid,

   Dank je wel voor je reactie. Wat moeilijk dat alles zo wankelt om jullie heen en in jezelf. Maar ook heel mooi dat je ervaart dat God iets van je vraagt hierin en dat je open staat om te onderzoeken wat dat mag zijn. Je bent van harte welkom voor een gratis wandelsessie. Ik neem via je mailadres zo snel mogelijk even contact met je op hierover.
   Veel zegen!

   Sjoertje Bakker

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.