Vertrouwen terwijl je stuk bent.

Ken je het liedje ‘Beker met een barst’ van Psalmen voor nu? Het liedje kwam op mijn pad precies op het moment dat ik me een wrak voelde. En in het liedje gaat het daar ook over.

Het gaat over Psalm 31 waarin David aan God vraagt genadig voor hem te zijn nu hij het zo moeilijk heeft en iedereen zich tegen hem keert. En tegelijkertijd spreekt hij in datzelfde lied zijn vertrouwen in God uit.

Meezingen
Ik voelde mee met David, omdat David precies verwoordde wat ik ook ervaarde op dat moment. En in die situatie was het zo krachtig om telkens weer dit stukje mee te zingen uit ‘Beker met een barst’;

'Ik dank mijn HEER, Hem is niets te machtig;
Hele muren brak Hij voor mij weg
'U bent mij gewoon vergeten.
Zie me dan!' heb ik staan schreeuwen
Ik weet nu dat Hij mij heeft gehoord'

God is te vertrouwen ondanks jouw gevoel
Voel jij je wel eens zo ellendig dat je dit wel uit zou kunnen schreeuwen naar God? Doe het dan, want Hij ziet je en Hij hoort je, ook als jij je vergeten voelt door Hem. Ook al voelt het ontzettend onnatuurlijk om tegen God te zingen of te praten, juist omdat  jij je in de steek gelaten voelt. Zing het toch!

Dat David in deze Psalm ook benoemd dat God te vertrouwen is en goed is, dat komt niet doordat hij dat hoopt. Nee dat komt omdat Hij ervoor koos God te blijven vertrouwen en doordat hij dat ook werkelijk heeft ervaren in zijn leven. God was een schuilplaats in Zijn situatie.

God heeft aan David meerdere keren laten zien dat Hij te vertrouwen is. En dus bleef David ervoor kiezen om op God te blijven vertrouwen, ook toen de situatie en zijn gevoel hem andere dingen wilden vertellen.

Je bent niet verlaten
En ook ik kan je vertellen dat je niet alleen bent in de ellende waar jij nu doorheen gaat. Hij is er echt bij. En Hij hoort je wanneer je tot Hem roept en tot Hem schreeuwt. Hij ziet jouw ellende en hoort wat je Hem smeekt. Ook al voel jij je totaal hopeloos en verlaten.

Dus hou je niet in, maar schreeuw het uit naar Hem. Er zal een dag komen waarop ook jij zult kunnen zingen; ‘Ik weet nu dat Hij mij heeft gehoord’. Dan zal jouw beker met een barst een beker worden die vol zit van Zijn zegen.

Van barst naar Zegen
Jouw beker met barst zal zo vol raken van Zijn zegen, dat het zal overlopen en ook andere mensen tot zegen zal zijn! Want dat is wat Hij doet. Hij verandert jouw barst in Zegen!

 

Ben je op zoek naar hoe je meer van God kunt ervaren in jouw leven, in mooie maar ook moeilijke momenten? Dan is de Psalm 23 Challenge iets voor jou. Meld je hier aan: Psalm 23 Challenge

 

 

 

 

2 antwoorden
  1. Aritha
    Aritha zegt:

    Ik had je blog al gedeeld op mijn Facebook. Nu kom ik terg om te zeggen dat ik hem erg mooi vond. Ook dat je ruimte geeft aan menselijke gevoelens zonder op te geven wie God is en wil zijn.
    Bedankt!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.