Wacht op de Heer!

Toen ik vanmorgen aan mijn wandeling begon las ik eerst; ‘Het hart van een mens overdenkt zijn weg, maar de HEERE bestuurt zijn voetstappen.’ Spreuken‬ ‭16:9‬ ‭

Daarna legde ik God de overdenkingen van mijn hart voor.  Want ik verlangde ernaar dat God mijn voeten zou besturen. 

Verlangen naar richting
Dus ik vertelde Hem over de 2 keuzes waar ik momenteel voorsta in het proces waar ik doorheen ga. Moet ik nu links of moet ik rechts?

Maar doordat ik zo gefocust was op het antwoord en de duidelijkheid die ik wilde hebben, lukte het me niet goed om af te stemmen op wat God zei.

Wacht op de Heer
Totdat ik bij deze grote steen kwam. Ineens klonk het aanmoedigend; ‘ Klim er maar op. Ik ben je rots, dat is het enige dat je nu moet weten. Loop niet voor mij uit.’

Toen zag ik wat ik aan het doen was en meteen kwam Zijn vrede weer in mijn hart. Ik was God aan het sturen geweest, ik wilde mijn antwoord.

Vertrouw op Gods beloftes
Ik herinnerde me weer dat God me aan het begin van dit proces een hoopvolle toekomst beloofde en dat Hij de uitkomst al weet van alles.

Op de weg er naartoe mag ik leren op Hem te wachten en in Hem te rusten. 

Loop jij ook wel eens voor de Heer uit in plaats van op Hem te wachten en achter Hem aan te gaan? Wat willen we soms graag weten waar we aan toe zijn en welke kant we op mogen gaan. 

En God wil ons ook richting geven! Maar soms zegt Hij; ‘ Wacht op mij!’ 

Waar komt jouw behoefte aan richting vandaan?
We mogen onze behoefte aan duidelijkheid en richting even onder de loep nemen. Waar komt deze behoefte op dit moment eigenlijk vandaan?

Bij mij was er tijdelijk weer angst en onrust voor de toekomst binnen geslopen. Maar God is daar heel duidelijk over. Ik hoef niet bang te zijn, Hij is mijn rots op wie ik kan vertrouwen. 

‘De HEERE is mijn rots en mijn burcht en mijn Bevrijder, mijn God, mijn rots, tot Wie ik de toevlucht neem, mijn schild en de hoorn van mijn heil, mijn veilige vesting.’

‭‭Psalm‬ ‭18:3‬ ‭HSV‬‬

Wil je mijn tips ontvangen over hoe je meer van Gods nabijheid kunt ervaren in jouw leven? Download dan mijn e-book. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.